De B van Bert

De rode draad in mijn werk en mijn leven is ‘beweging’.

Bewegen in letterlijke en figuurlijke zin.

De stap om in 2016 mijn eigen onderneming als begeleidingskundige in Leusden te starten, voelt voor mij heel logisch.

Ik heb altijd belangstelling voor mensen, ben geïnteresseerd in wat mensen drijft, ‘beweegt’. Hoe komt iemand tot keuzes? Ik vind het interessant om je een spiegel voor te houden, inzicht te geven in je gedrag en je andere perspectieven te laten zien. Met dat inzicht gaan we samen op zoek naar alternatieven. Zo ontdek je dat je nieuwe handelingsmogelijkheden hebt. In een notendop breng ik je in beweging, waarna jij er jouw beweging van maakt. Ik ben als supervisor bij LVSC geregistreerd en voldoe aan de opleidingseisen en kwaliteitscriteria die LVSC hanteert.

Beroepsmatig

Na mijn middelbare school heb ik de Calo gedaan; de Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding. Ik wilde van mijn passie voor bewegen mijn beroep maken door die passie door te geven aan jongeren. In het Algemeen Pedagogisch Studiecentrum was ik lid van de projectgroep Lichamelijk Opvoeding die netwerkbijeenkomsten en trainingen aan het werkveld organiseerde. Hierbij kon ik mijn ideeën en werkwijzen van het lesgeven aan vakgenoten meegeven, waardoor meer leerlingen daarmee in aanraking zouden komen. Ik heb leerkrachten en leraren getraind in sociaal-emotionele vaardigheden, zodat ze hun leerlingen beter kunnen begeleiden. Hiermee kon ik mijn idee over het begeleiden van kinderen uitdragen en dat onderbouwen met de methode en onderliggende theorie.

Ik heb inmiddels ruim tien jaar onderwijservaring in het basis- , voortgezet- en speciaal onderwijs. Als ik daar één ding heb geleerd, is het wel hoe mooi het is om iemand een stap verder te brengen in zijn of haar ontwikkeling. Als beleidsmedewerker onderwijszaken weet ik ook hoe je een team kan ondersteunen in de gezamenlijke richting waar je met elkaar naar toe gaat.

Sinds 2004 ben ik Opleider op Calo in Zwolle. Daar ben ik ook een aantal jaren Teamleider geweest. Daarin heb ik veel geleerd over de weerbarstigheid van een grote organisatie en de verschillende krachtvelden die spelen tussen de lagen in een organisatie.
Als Winterkampcoördinator heb ik geleerd om de kracht van studenten in te zetten in het organiseren door het loslaten, aansturen en verantwoordelijkheid over te dragen.
Sinds 2013 ben ik Opleider (docent) ASK / NOC-NSF. In die rol ben ik ontwikkelaar en docent van de training ‘gedragsproblematiek in de sport’. Deze training heb ik met anderen ontwikkeld, op het moment toetsen we deze in de praktijk en stellen we hem met een e-learning bij.

Buiten werktijd

Ik woon in Leusden, ben getrouwd en samen hebben we twee prachtige puberdochters. We reizen graag, ook een vorm van ‘bewegen.’ Sporten speelt natuurlijk een belangrijke rol in mijn leven. Van tennis, volleybal en zaalvoetbal tot kitesurfen, skiën en snowboarden.
Ook in mijn dagelijkse routine integreer ik beweging zo veel mogelijk. Ik doe het liefst alles op de fiets en voor grotere afstanden pak ik de trein en overbrug ik het stuk van station tot mijn klant op mijn longboard.

Begeleiding die ik geef

Benieuwd of ik je kan helpen?