Effectief samenwerken kan je leren

Bij teamcoaching (ook wel teambegeleiding genoemd) help ik je team te onderzoeken waardoor jullie beter effectief kunnen samenwerken. Dit kan zowel bij een nieuw als bij een bestaand team waar disfunctionele patronen zijn ontstaan. Hierbij ondersteun ik teams bij ontwikkelingsprocessen, maar ook wanneer er sprake is van een interne of externe crisis, conflicten, ontevredenheid, of spanning.

Teamcoaching is gericht op het beïnvloeden van de interactie in teams. Het doel is dat het team als geheel beter gaat functioneren en leert effectief samen te werken. Dat doen we door middel van diverse activiteiten samen, onderzoekende of ondersteunende gesprekken en soms ook individuele gesprekken.

 

Wanneer kies je voor team coaching?

Wat kunnen jullie verwachten?

Effectief samenwerken kan je leren. Bij teamcoaching gebruik ik daar diverse activiteiten voor. Door het gezamenlijk deelnemen aan deze activiteiten kunnen we aan verschillende aspecten werken. Teamleden kunnen hierbij hun eigen rol of gewenste rol in een team onder de loep nemen.

Ik vind het belangrijk om teamleden te stimuleren open met elkaar in gesprek te gaan, meningen te uiten, elkaar feedback te geven en samen keuzes en afspraken te maken voor toekomstige actie. Teamcoaching gebeurt daarom in een veilige en prettige sfeer.

Hoe ziet het traject eruit?

Een teamcoachingstraject bestaat uit een aantal van tevoren afgesproken bijeenkomsten. Ook spreken we af aan welke aspecten van iemands functioneren we zullen werken. We maken daarbij gebruik van opdrachten en observaties.

Doordat je team gezamenlijk deelneemt aan activiteiten kunnen we aan diverse aspecten werken. Bijvoorbeeld aan de zelfsturing van een team, onderlinge samenwerking en verhoudingen; communicatie met de organisatie en het ontwikkelen van gemeenschappelijk beleid.

Benieuwd of ik je met team coaching kan helpen?