Uit onderzoek blijkt dat 70% van de organisatie veranderingen mislukken

Als begeleidingskundige ga ik samen met de betrokkenen aan de slag met krachten en belemmeringen. We richten ons op het vinden van de krachten en belemmeringen in de complexe verandervraagstukken en gaan daarmee aan de slag. Daardoor worden de medewerkers eigenaar van de situatie en kunnen ze zelfstandig verder.

Wanneer kies je voor begeleiding met jouw organisatie?

Hoe ziet een traject eruit?

Een opdrachtgever komt met een vraagstuk. Door mee te lopen en te slenteren in de organisatie leer ik de medewerkers, de organisatie en het vraagstuk kennen. Hierdoor kan de onderliggende vraag boven tafel komen, zodat we met elkaar daarmee aan de slag gaan. In voortdurend overleg bespreken we de ontwikkelingen en passen eventueel de aanpak aan. 

Er zullen individuele formele en informele gesprekken plaatsvinden en georganiseerde bijeenkomsten. Tijdens het onderzoek zullen er veranderingen optreden en interventies plaatsvinden. We gebruiken de professionele speelruimte en het krachtenveld van de organisatie om de missie en doelstellingen voor alle partijen optimaal te realiseren. Dit doe ik door de belemmeringen te herkaderen als complexe verandervraagstukken binnen organisaties. Dat kan zijn in de vorm van onderzoek, analyse, coaching, supervisie en/of intervisie. De betrokken partijen bij de belemmeringen met elkaar in gesprek brengen (één-op-één of met meerdere partijen) speelt een belangrijke rol in mijn aanpak. Ik begeleid zowel individuele medewerkers en managers als teams en afdelingen. Ik richt me op wenselijke veranderingen in de werksituatie van de medewerkers en ik creëer nieuwe mogelijkheden. Daarbij hou ik rekening met het maatschappelijk veld waarin de organisatie opereert.

Benieuwd of ik je met organisatie begeleiding kan helpen?