Loopbaancoaching

Bij loopbaancoaching (ook wel loopbaanbegeleiding genoemd) vraag je je af wie je bent, wat je wilt en waarom je dat wilt. En wat eventueel andere mogelijkheden zijn in je huidige baan of ergens anders. Bij loopbaanbegeleiding help ik je antwoorden te vinden op brandende (loopbaan)vragen.

Het doel

Tijdens het traject werken we aan je persoonlijke loopbaanvragen en aan je vermogen om afstand te nemen van je huidige werksituatie en dagelijkse situatie in een breder perspectief te zien. Je bepaalt zelf, in samenspraak met mij en eventueel de opdrachtgever, je loopbaanvragen. Deze leggen we aan het begin van het traject vast. We toetsen regelmatig of ze nog kloppen en stellen ze zo nodig bij. Bij loopbaancoaching ligt het accent op jouw kwaliteiten. Loopbaancoaching helpt je om je persoonlijke en vakmatige kwaliteiten helder te krijgen en te onderzoeken op welke werkplek die het beste tot hun recht kunnen komen. Het is gestructureerd en doelgericht, waarbij ik je op interactieve wijze aanzet tot het vinden van jouw antwoorden.

Wanneer kies je voor loopbaancoaching?

Loopbaancoaching helpt je als je deze gedachten en/of wensen herkent:

  • Je twijfelt of je werk nog wel bij je past
  • Je wilt meer inzicht in je kwaliteiten, werkstijl, leiderschap en teamrol om daarna te onderzoeken op welke werkplek je die zo optimaal mogelijk in kan zetten
  • Je hebt nog wel plezier in je werk maar ziet jezelf dit werk niet nog jaren doen
  • Je wilt een opleiding gaan volgen maar je weet niet welke opleiding de juiste richting geeft aan je loopbaan
  • Je probeert een andere richting aan je loopbaan te geven maar tot nu toe lukt dat niet

Hoe ziet een traject eruit?

Bij een loopbaancoachingstraject spreken we van tevoren af hoe vaak we bij elkaar komen. Dat ligt meestal tussen de 5-8 keer. In het begin zullen we in korte tijd enkele gesprekken hebben waarna de tussenperiode langer zal worden. Jij, ik en eventueel de opdrachtgever bespreken vooraf aan welke vragen van je we gaan werken. Er kan gebruik worden gemaakt van gerichte opdrachten en observaties.

Benieuwd of ik je met loopbaancoaching kan helpen?