De rode draad in mijn werk en mijn leven is bewegen

Bewegen in letterlijke en figuurlijke zin.

De stap om in 2016 mijn eigen onderneming als begeleidingskundige in Leusden te starten, voelt voor mij heel logisch.

Ik heb altijd belangstelling voor mensen, ben geïnteresseerd in wat mensen drijft, ‘beweegt’. Hoe komt iemand tot keuzes? Ik vind het interessant om je een spiegel voor te houden, inzicht te geven in je gedrag en je andere perspectieven te laten zien. Met dat inzicht gaan we samen op zoek naar alternatieven. Zo ontdek je dat je nieuwe handelingsmogelijkheden hebt. In een notendop breng ik je in beweging, waarna jij er jouw beweging van maakt. Ik ben als supervisor bij LVSC geregistreerd en voldoe aan de opleidingseisen en kwaliteitscriteria die LVSC hanteert

Mijn aanpak

Het startpunt is de positie waarin jij of je team zich bevindt. We gaan eerst onderzoeken hoe je op dit moment functioneert. Waar gaat het goed en waar minder? En waarom? Dit doen we door gesprekken, afgewisseld met actieve werkvormen, de energizers.
Onder energizers versta ik verschillende actieve onderdelen. Soms in spelvorm, soms niet. Soms binnen, soms buiten; soms in tweetallen, soms met een groep of individueel.

Zo ziet een traject eruit

1

Na het eerste contact vindt de intake plaats. Dat kan telefonisch of op een locatie die we samen afspreken. Bij deze intake maken we ook meteen heldere afspraken over het traject dat je kunt verwachten, je doelen en de kosten.

2

Tijdens het traject blijven we samen checken of we nog op de juiste koers zitten en stellen we in overleg eventueel de koers bij.

3

We ronden het traject af en bespreken hoe jij zelf de ontwikkeling kan voortzetten en onderhouden en we geven elkaar feedback over het traject.

4

Drie tot zes maanden na de afronding volgt een follow-up. Hierin bespreken we hoe het is gegaan met het voortzetten en onderhouden van de ontwikkeling.

De B van berichten